Dr Dušica Stefanović


Lipoliza

LIPOLIZA - Mezoterapija stomaka, bokova, podbradka

 

 

LIPOLIZA iglicama – lokalno ubrizgavanje supstanci za topljenje masnih naslaga sa mesta gde upornim vežbanjem telo nije u mogućnosti da eliminiše višak. Najčešće tretirana mesta su butine, stomak, bokovi, zadnjica, ruke, podbradak.

 

 

Supstance koje se koriste za tretman lipolize su 5% Phosphatydil cholin i Deoksicholat, enzimi koji se već duži niz godina koriste venskim putem kod podsticanja jetre na čišćenje krvi od masnoća, kao i kod prevencije masne embolije. Prilikom primene, aktivne supstance dovode do pucanja membrane masnih ćelija u tretiranoj zoni i do izlivanja njihovog sadržaja u okolno tkivo. Odatle se na prirodan način, putem krvotoka, masnoće transportuju do jetre i bivaju izbačene iz našeg organizma.

 

 

Neki primeri pokazuju i to, da se nakon tretmana nivo masti u krvi se smanjilo,mada su neophodna opsežna I duža istraživanja kao praćenje laboratorije -lipidnog statusa pacijenta pre i posle tretmana.

 

 Postupak same aplikacije lipolitika je bezbolan, ali se nakon 15 minuta od aplikacije razvija osećaj peckanja, crvenilo i otok tretirane regije. Bol i otok su najintenzivniji 1-2 dana. Narednih 2 do 3 nedelje postoji osetljivost pri pritisku na tretirano masno tkivo, zbog upalnog procesa. Efekat tretmana se posmatra nakon jednog meseca od aplikacije, a krajnji efekat je nakon dva meseca. Jedna regija se tretira sa 3 do 4 puta do postizanja željenog efekta,a razmak između dva tretmana minimum 3 nedelje. Proces razgradnje masnih ćelija je spor, a lipolitik deluje na kožu tako da je i dodatno učvršćuje i ne dozvoljava nastanak viška kože nakon topljenja masnih naslaga. U zavisnosti od količine masnog tkiva na telu pacijenta nekada je dovoljan i samo jedan tretman.


Sva prava zadržana © 2014. Dr Dušica Stefanović